6029 6963 lene@essenzen.dk

Lene Bak – psykoterapeut & systemisk opstiller

Individuel psykoterapi, gruppeterapi, parterapi og systemiske opstillinger i Roskilde og København

 

Psykoterapi for par

Parterapi – hvad nærer jeres kærlighed?

I parterapi hos mig arbejder vi med at flytte de forhindringer, der står i vejen for jeres kærlighed. Jo bedre I er i stand til at give udtryk for jeres behov og længsler, jo mere åbenhed og generøsitet vil der komme i jeres forhold – og jo bedre vilkår får kærligheden for at trives og blomstre i jeres relation.

 

Søg hjælp og find vej ud af krisen

Ofte har problemerne i parforholdet eksisteret i et stykke tid, før man får søgt hjælp og kontaktet en terapeut. Uenighed, konflikter, frustration, træthed og opgivelse er typiske scenarier fra forhold i krise. Måske har I forsøgt at håndtere problemerne selv – med de bedste intentioner – men resultatet er blevet flere skænderier, større afstand og mere lukkethed.

 

Hvad styrker – og hvad svækker – jeres forhold?

I alle vores nære relationer kan vi komme til at køre i bestemte mønstre – eller “spille bestemte spil” –  uden helt at være bevidste om, hvorfor vi gør, som vi gør. Måske kan vi måske godt se, at vores handlinger saboterer dét, vi inderst inde ønsker, men vi formår ikke at ændre på det. Det kan fx være en vane med at kritisere eller irettesætte sin partner. Eller det kan være, at man ikke får sagt fra eller “stop”, hvis man er den, der føler sig kritiseret for meget.

 

At sige til og fra – på en respektfuld måde

I terapien kan et fokusområde være, at I kommer i tættere følelsesmæssig kontakt igen – og at I begge bliver bedre til at sige til og fra i dagligdagen. Dét er bl.a. noget af det, jeg kan hjælpe jer med.

 

Klar kommunikation og tydelige spilleregler

I parterapi arbejdes der ofte med, hvordan I bliver bedre til at tale sammen som par, – bedre til at lytte til og forstå, hvad I siger til hinanden. I et rummeligt parforhold vil det være en forudsætning at kunne acceptere uenighed.

Når I har terapi med mig, vil I få sparring og redskaber til at komme tættere på hinanden, og til at løse de problemer, som I slås med i jeres parforhold.

 

Siger du det, jeg hører?

I min rolle som parterapeut er det vigtigt at opfange misforståelser i kommunikationen mellem jer og gøre jer opmærksom på dem.  Måske hører og reagerer den ene part på noget andet, end det der bliver sagt. Her vil jeg typisk gribe ind og dele min observationer med jer, så en gradvis øget opmærksomhed på jeres interne samspil også bliver et en del af terapien.

 

Individuelle forløb i parterapien

Mange par finder det hjælpsomt, at den ene eller begge parter har et individuelt terapiforløb i kombination med parterapien.

 

Parterapi i Roskilde eller København

Terapien foregår i mit lokale på Vindingevej 34 i Roskilde eller på Vesterbrogade 18, 4.th, afhængig af hvad der passer jer bedst.

Hvis du har spørgsmål  eller gerne vil høre om hvad jeg kan gøre for jer, er du velkommen til at kontaktt mig.

Her kan du læse, hvad andre siger om at gå i terapi hos mig.

Kontakt mig

New Field

13 + 10 =

Kontakt

Mobil
60 29 69 63

E-mail
lene@essenzen.dk

Klinikadresse

I Roskilde
Hersegade 18, 2.
4000 Roskilde

I København
Vesterbrogade 18, 4th
1620 København V

 

Tidsbestilling

Ring eller skriv til mig for en tid 
eller for en afklarende samtale.