6029 6963 lene@essenzen.dk

Lene Bak – psykoterapeut, opstiller & supervisor

Psykoterapi, familieopstilling & supervision i Roskilde og København

 

Parterapi

Parterapi – hvad nærer jeres kærlighed?

I parterapi hos mig arbejder vi med at flytte de forhindringer, der står i vejen for jeres kærlighed. Jo bedre I er i stand til at give udtryk for jeres behov og længsler, jo mere åbenhed og generøsitet vil der komme i jeres forhold – og jo bedre vilkår får kærligheden for at trives og blomstre i jeres relation.

 

Søg hjælp og find vej ud af krisen

Ofte har problemerne i parforholdet eksisteret i et stykke tid, før man får søgt hjælp og kontaktet en terapeut. Uenighed, konflikter, frustration, træthed og opgivelse er typiske scenarier fra forhold i krise. 

Måske har I forsøgt at håndtere problemerne selv – med de bedste intentioner – men resultatet er blevet flere skænderier, større afstand og mere lukkethed.

 

Hvad styrker – og hvad svækker – jeres forhold?

I alle vores nære relationer kan vi komme til at køre i bestemte mønstre – eller ‘spille bestemte spil’ – uden helt at være bevidste om, hvorfor vi gør, som vi gør. 

Måske kan vi godt se, at vores handlinger saboterer dét, vi inderst inde ønsker, men vi formår ikke at ændre på det. Det kan fx være en vane med at kritisere eller irettesætte sin partner. 

Eller det kan være, at man ikke får sagt fra eller ‘stop’, hvis man er den, der føler sig kritiseret for meget. 

 

Hvad vil I gerne opnå?

I terapien kan et fokusområde være, at I kommer i tættere følelsesmæssig kontakt igen – og at I begge bliver bedre til at sige til og fra i dagligdagen. Dét er bl.a. noget af det, jeg kan hjælpe jer med. 

I et rummeligt parforhold vil det også være en forudsætning at kunne acceptere uenighed, på samme måde som at have klar kommunikation og tydelige spilleregler.

Samtidig bringer hver part såvel bevidste som ubevidste mønstre og overbevisninger med ind i forholdet. 

At blive bevidst om hvad I hver især bringer med og at lære at se på jeres forhold i et større perspektiv, giver mulighed for at få øje på de underliggende dynamikker, der skaber problemerne mellem jer. 

 

Hvilket blueprint har du omkring forhold?

Når vi indgår i en kærlighedsrelation, er ingen af os så ubeskrevne blade, som vi måske går og tror. Vi har allerede erfaringer med at indgå i relationer fra meget tidligere i livet. 

Den måde vi kunne være tætte og kærlige ifht. vores forældre og den måde vi blev set og hørt af dem præger vores opfattelse og forventninger til vores eget forhold eller ægteskab.

Vi ved også fra tidligt af, hvordan vores forældre håndterede deres tætte relation. Hvordan de var på over for hinanden, hvilke roller de hver især indtog, hvordan beslutninger blev truffet, hvordan de var uenige …. Det vil alt sammen præge vores opfattelse og vores forventninger til vores egne forhold senere i livet.

Vores helt tidlige erfaringer med vores forældre er således med til at bestemme farven i de brilleglas, vi som voksne vil anskue vores nære relationer igennem. Fra vores tidligste erfaringer med vores første rollemodeller får vi et  ‘blueprint’, som vi bevidst eller ubevidst bringer i spil i alle senere nære relationer.  

 

Individuelle forløb i parterapien

Mange par finder det hjælpsomt, at den ene eller begge parter har et individuelt terapiforløb i kombination med parterapien.

 

Parterapi i Roskilde eller København

Terapien foregår i mit lokale i Algade 28a, 2. sal i Roskilde eller på Valby Tingsted 7, 1. sal i København, afhængig af hvad der passer jer bedst.

Hvis du har spørgsmål  eller gerne vil høre om hvad jeg kan gøre for jer, er du velkommen til at ringe til mig på 60296963 eller kontakte mig via formularen til højre på siden her. 

Her kan du læse, hvad andre siger om at gå i terapi hos mig.

 

 

Kontakt mig

New Field

9 + 6 =

Kontakt

Mobil
60 29 69 63

E-mail
lene@essenzen.dk

Klinikadresse

I Roskilde
Algade 28a, 2.tv
4000 Roskilde

I København
Valby Tingsted 7, 1. sal
2500 København

 

Tidsbestilling

Ring eller skriv til mig for en tid 
eller for en afklarende samtale.